Zijn fouten in het dApp testnet een groot probleem voor Cardano?

Afgelopen week vond de Alonzo-testnet hard fork plaats. De community was enorm enthousiast aangezien deze upgrade smart contracts zal ondersteunen. Dit enthousiasme was duidelijk te zien aan de enorme Cardano prijsstijging. Echter, volgens verschillende gebruikers is de Alonzo upgrade nog niet wat het moet zijn. Sinds de eerste dApp, multi-pool DEX Minswap, live ging op het openbare testnet van Cardano, hebben velen geklaagd over fouten terwijl ze probeerden tokens te wisselen en liquiditeit te bieden.


Cardano kampt met problemen

Hoewel Cardano wel gewend is aan online kritiek worden de problemen dit maal hoog opgenomen. Verschillende analisten beweren dat Cardano’s beslissing om het niet-uitgegeven transactie-output accountingmodel (eUTxO) te gebruiken, de reden was voor deze mislukking. Verder zullen toekomstige DEX’s die op het netwerk willen voortbouwen, met soortgelijke liquiditeitsproblemen te maken krijgen.

Gelijktijdigheidsproblemen leiden er vaak toe dat meerdere gebruikers niet tegelijkertijd met het protocol kunnen communiceren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van een “Cardano Virtual Machine”, iets wat Ethereum wel heeft.