Warren Buffett investeert $1 miljard in Bitcoin-vriendelijke neobank

Het “Oracle of Omaha” heeft nu meer bedrijven in zijn wallet die directe/indirecte blootstelling hebben aan Bitcoin en vergelijkbare cryptocurrencies.


Buffett verkoopt Visa en Mastercard aandelen

Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft een deel van zijn Visa- en Mastercard-aandelen gedumpt. Vervolgens verhoogde het exposure aan Nubank. Nubank is de grootste fintech-bank in Brazilië die ook populair is onder Bitcoin-investeerders van het land.

In een effectendepot op 14 februari maakte het bedrijf bekend dat het in het vierde kwartaal van 2021 voor $1 miljard aan Nubank klasse A-aandelen had gekocht. Aan de andere kant verkocht het respectievelijk $1,8 miljard en $1,3 miljard aan Visa- en Mastercard-aandelen. Dit laat een verschuiving zien van kredietmaatschappijen naar hun fintech-rivalen.

Buffett, het zogenaamde ‘Oracle of Omaha’, is populair vanwege zijn voorzichtige manier van beleggen. Met name in de populairste sectoren van de markt, zoals fintech. De ervaren belegger heeft in het verleden opkomende gedecentraliseerde financiële oplossingen zoals Bitcoin gebagatelliseerd en belachelijk gemaakt als een actief dat “niets creëert”.

Het nieuwe belang van Berkshire in Nubank laat zien dat Buffett de laatste tijd toe meer toetrekt naar fintech. Het bedrijf had in juli 2021 $500 miljoen geïnvesteerd in de startup. In december 2021 bedroeg het rendement $150 miljoen. Dit was nadat Nubank debuteerde op de New York Stock Exchange (NYSE).