Vitalik Buterin: Vijandige Twitter-overname kan fout aflopen

Het bod van Elon Musk om Twitter te kopen heeft veel te weeg gebracht in de financiële wereld. De miljardair Elon Musk heeft een zeer aanlokkelijk aanbod gedaan om Twitter te kopen. Hij heeft ook gedreigd om zijn bod terug te trekken om zijn punt over te brengen. Hoewel hij steun heeft gekregen van veel groten namen, is Ethereum-oprichter Vitalik Buterin minder enthousiast.


Musk zijn poging om Twitter te kopen

Buterin deelde onlangs zijn mening op Twitter over Musk’s poging om Twitter te kopen. Volgens velen zou de het een goede zaak zijn als Musk het social media platform overneemt. Buterin merkt echter op dat, hoewel dit uiteindelijk een goede zet zou kunnen zijn in vergelijking met het huidige leiderschap van Twitter, het de ogen kan openen van andere rijke individuen en regeringen als het gaat om vijandige overnames.

Musk heeft nu al een belang van 9,2% in het bedrijf. Daarmee is Musk een van de grootste aandeelhouders van Twitter. Het heeft gedreigd zijn aandelen in het platform te verkopen als het bedrijf niet aan hem wordt verkocht. Door dit te doen, zou Musk de prijs van Twitter-aandelen kunnen verlagen als hij zijn zin niet krijgt. Daarmee is dit een zeer belangrijke overname.

Buterin legt uit dat het enthousiasme voor rijke mensen zoals Musk om organisaties als Twitter over te nemen, uiteindelijk heel fout zou kunnen aflopen. Hij gaf het voorbeeld van een ethisch uitgedaagde buitenlandse regering die iets wil doen dat lijkt op wat Musk doet. Dit zou erg slecht zijn voor miljoenen mensen over de hele wereld.