Valve haalt blockchain-games van Steam af

Het videogamebedrijf Valve, dat onder meer het gameplatform Steam beheerd, heeft zijn gebruikers laten dat inhoud dat betrekking heeft tot cryptocurrencies of NFT’s niet worden toegestaan.


Bijgewerkte Steam-richtlijnen

Dit werd ook opgemerkt door de game-ontwikkelaar ‘SpacePirate’. Naar verluidt zijn de richtlijnen van Steam bijgewerkt voor wat ontwikkelaars mogen publiceren op het Steam-platform. Door de nieuwe wijziging, staat er nu dat er geen applicaties die op de blockchain-technologie gebouwd zijn, en die crypto’s of nft’s uitgeven of toestaan, op het platform mogen worden gepubliceerd.

De nieuwe regel wordt weergegeven naast richtlijnen die aanzetten tot haat, seksueel expliciete afbeeldingen en lasterlijke of lasterlijke uitspraken verbieden. SpacePirate zei het volgende over de nieuwe regel:

“Het standpunt van Steam is dat items waarde hebben en ze staan geen items toe die echte waarde kunnen hebben op hun platform. Alhoewel ik hun keuze respecteer, geloof ik fundamenteel dat NFT’s en blockchain-games de toekomst zullen zijn.”