SpaceX heeft Bitcoin gekocht & Tesla kan BTC weer gaan accepteren

Tijdens een online conferentie genaamd ‘The B Word’ zei Elon Musk dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft geïnvesteerd in Bitcoin.


SpaceX bezit Bitcoin

“Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin”, zei hij. Ook vertelde hij dat hij persoonlijk ook Ethereum en Dogecoin bezit. Hij maakte de bedragen die hij of zijn bedrijven hebben geïnvesteerd niet bekend, maar zei wel dat hij aanzienlijk meer Bitcoin bezit dan Dogecoin of Ethereum.

De conferentie genaamd ‘The B Word’, werd georganiseerd door de Crypto Council for Innovation. Musk sprak tijdens het tweede panel van de dag genaamd ‘Bitcoin as a Tool for Economic Empowerment’. Dit deed hij samen met Cathie Wood, de CEO van ARK invest en Jack Doresey, de CEO van Twitter en Square.

Hoeveel BTC SpaceX nou precies bezit weten we dus nog niet, maar Musk’s andere bedrijf, Tesla, kocht eerder dit jaar voor $1,5 miljard aan BTC. Dat leidde tot een enorme prijsstijging.

Aan die rally kwam abrupt een einde nadat Tesla stopte met het accepteren van Bitcoin-betalingen vanwege milieuproblemen, maar tijdens de conferentie suggereerde de tech-miljardair dat Tesla op het punt stond de cryptocurrency opnieuw te accepteren na veelbelovende tekenen nam het percentage hernieuwbare energie dat voor de mijnbouw wordt gebruikt toe.

Musk verklaarde dat er “een positieve trend lijkt te zijn” in het gebruik van hernieuwbare energie voor BTC-mining, daarbij verwijzend naar de recente sluiting van kolengestookte mijnbouwinstallaties in China.

“Ik wil wat meer onderzoek doen om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk op of boven de 50% ligt en dat er een trend is om dat te verhogen. Als dat zo is, zal Tesla de acceptatie van Bitcoin hervatten’, zei hij.

Hieronder is trouwens het shirt te zien die Elon Musk droeg tijdens de conferentie. Hij lijkt weer helemaal fan van de digitale munt.