Shiba Inu-ontwikkelaars en CoinMarketCap gaan samenwerken

CoinMarketCap is begonnen samen te werken met het Shiba Inu (SHIB)-team om problemen met zogenoemde ‘wormhole’-adressen op te lossen.


De samenwerking moet “wormhole”-adressen oplossen

Het officiële Twitter-account van Shiba Inu heeft een update gegeven over het CoinMarketCap-incident. CoinMarketCap heeft namelijk contact opgenomen met de ontwikkelaars van Shiba Inu om recente problemen met betrekking tot “wormhole”-adressen op te lossen. 

De Shiba Inu-gemeenschap vestigde onlangs de aandacht op drie nep-smart-contracts op Binance Smart Chain, Terra en Solana. Het team heeft verduidelijkt dat elk niet-Ethereum (ETH)-adres in feite ongeldig is, aangezien SHIB een ERC-20-token is. Tokens die naar adressen op andere chains worden verzonden, zouden voor altijd verloren gaan.

Later gaf CoinMarketCap snel een verklaring af. Hierin werd verduidelijkt dat dit eigenlijk wormhole-bruggen zijn voor cross-chain-transacties met ingepakte versies van het token. Daarom zijn de betreffende adressen niet kwaadaardig en zijn ze eigenlijk bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren.

Het Shiba Inu-team heeft het belang van interoperabiliteit erkend. Ook beweert het echter dat er “fundamentele grenzen” zijn aan het beveiligingsniveau dat door dergelijke bruggen wordt geboden.