Senator in Mexico stelt nieuwe cryptowet voor

Na rapportages over de positieve impact van de acceptatie van Bitcoin (BTC) in El Salvador, heeft een senator in Mexico er op aangedrongen dat het land dit voorbeeld zou moeten volgen.


Mogelijk later dit jaar nog wetsvoorstel

De Mexicaanse senator Indira Kempis is er naar verluidt van overtuigd dat de top cryptocurrency Bitcoin in Mexico een wettig betaalmiddel zou moeten zijn. Dit vanwege het feit dat de acceptatie van BTC mogelijk zou kunnen leiden tot een wereldwijde financiële inclusie.

Naar verluidt zou de senator zelfs met een wetsvoorstel komen, die nu in de maak is. Deze zou ontwikkeld worden op basis van de huidige Bitcoin gerelateerde wet in El Salvador. Verwacht wordt dat dit voorstel later dit jaar nog aan het congres in Mexico voorgesteld kan worden. Kempis zei het volgende:

“Het is duidelijk dat financiële uitsluiting één van de publieke problemen is die maar weinigen van ons hebben aangepakt met haalbare alternatieven, en dat dit soort technologie ons in staat stelt een alternatief te genereren zodat miljoenen mensen in het financiële systeem kunnen worden opgenomen.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Verdere acceptatie is een historische kans

Volgens de Senator is een verdere acceptatie van Bitcoin een historische kans voor landen over heel de wereld. Dit om kwesties als ongelijkheid aan te pakken en financiële inclusie te bereiken. Kempis zei hierover het volgende op Twitter:

“Wij hebben Bitcoin nodig als wettig betaalmiddel in Mexico, want als dat niet zo is, is het erg moeilijk om actie te ondernemen als we die beslissing niet nemen zoals El Salvador deed.”