SEC zal waarschijnlijk toestaan dat Bitcoin futures ETF volgende week handelt: rapporten

Het lange wachten op een Bitcoin (BTC)-Exchange-Traded Fund (ETF) zou mogelijk snel voorbij kunnen zijn. Dit blijkt uit bronnen die zijn gerapporteerd door financiële mediagigant Bloomberg.


Lang verwachte Bitcoin-exchange-traded product

Bloomberg heeft gemeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission klaar is om de eerste Bitcoin futures op de exchange verhandelde fondsen in het land goed te keuren. De anonieme bronnen zeiden hierover het volgende:

“De toezichthouder zal waarschijnlijk niet voorkomen dat de producten volgende week worden verhandeld.”

Een futures product is waarschijnlijk het eerste dat zal worden goedgekeurd. Dit komt omdat het door de regelgevers gunstiger wordt beoordeeld. Futures worden beheerd door de Chicago Mercantile Exchange (CME) en vereisen dat beleggers fiat-geld (zoals de € of de $) inzetten zetten om deze vervolgens te verhandelen.


Positieve gevolgen voor Bitcoin prijs

Eric Balchunas, senior ETF-analist van Bloomberg, is ervan overtuigd dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF de eerste zou kunnen zijn die wordt gelanceerd. Aangezien de beslissingsdeadline 18 oktober is. Dit laat hij weten in een Tweet. De Invesco Bitcoin Strategy ETF kan de volgende dag worden goedgekeurd.