Ruim 700.000 ETH vernietigd, Ethereum kan richting deflatie gaan

De Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-update had een succesvolle start, met op dat moment 98,7% van de nodes geüpgraded. Dit markeerde een belangrijke stap in de richting van de ‘Merge’, de overgang naar een Proof-of-Stake (PoS)-consensusmechanisme.


Met de huidige burnsnelheid wordt 50% van de voorraad vernietigd

Sinds juli heeft Ethereum ook belangrijke upgrades ondergaan, zoals de London hard fork. Deze update bevatte een deflatoir burnmechanisme voor het activum als onderdeel van de vergoedingenstructuur van het netwerk.

ETH en zijn burnmechanisme is ver gekomen sinds de laatste update. Volgens Etherchain heeft Ethereum de afgelopen 24 uur elke minuut 10.06 ETH  vernietigd, ter waarde van circa $42.895. In totaal heeft het op moment van schrijven ongeveer 701.630 ETH vernietigd. Dit komt ongeveer overeen met $3 miljard.

Andere vergelijkbare platforms hebben hetzelfde aangetoond. Bijvoorbeeld, Ultrasound.money, een ETH supply-trackingsite kwam tot dezelfde inzichten. De NFT-marktplaats OpenSea is verantwoordelijk voor het vernietigen van de meeste ETH. Hier is tot nu toe 91.172 ETH ter waarde van meer dan $398 miljoen vernietigd. Dit is de lijst met anderen:

Bron: Ultrasound.money

De gedecentraliseerde beurs (DEX) Uniswap (versie 2) met een totaal van 51.331 ETH met een waarde van meer dan $230 miljoen valt ook in deze categorie. NFT en DeFi zijn momenteel ook de twee belangrijkste use-cases van Ethereum.

Vanzelfsprekend bedraagt het hierboven genoemde bedrag miljarden dollars. De Chinese journalist Wu Blockchain twitterde bijvoorbeeld als volgt: