Ontwikkelaar Szilágyi is wanhoop nabij over wankele infrastructuur van Ethereum

Bitcoin maximalisten roepen al jaren dat er op technisch vlak dingen niet goed gaan bij Ethereum. Het is de zogenaamde “move fast and break things” filosofie uit Silicon Valley die bij Ethereum heerst maar niet past bij de technologie. Een decentraal netwerk waar voor miljarden aan waarde op heen-en-weer gaat moet in eerste instantie veilig zijn.

Péter Szilágyi een belangrijke pion in het Ethereum ontwikkelteam spreekt op Twitter hardop zijn zorgen uit over de voortgang van het platform. “Complexiteit wordt vaak over het hoofd gezien binnen systemen omdat iemand anders er de prijs voor betaald, niet degene die het bouwt.” Aldus Szilágy aan het begin van zijn relaas op Twitter.


Complexiteit nadert langzaam breekpunt

Ethereum nadert de overgang op Proof-of-Stake en is op vele andere manieren bezig om het platform op te schalen. Al die kleine veranderingen zorgen voor Szilágyi voor een steeds hogere mate van complexiteit. Dusdanig dat Szilágyi gelooft dat niemand op dit moment meer een volledig overzicht van het systeem heeft. “We zijn al voorbij het punt dat iemand nog een volledig plaatje van het systeem overziet. Dit is slecht.” Zo gaat hij verder.