Miljardairs verkiezen Bitcoin en Ethereum over goud

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, stelde onlangs dat Bitcoin waardeloos was. Twee bekende miljardairs zijn het daar echter niet mee eens. Bitcoin is goed, maar ze zeggen allebei dat Ethereum nog veel beter is.


Ethereum vs Bitcoin

Tijdens een interview met CNBC, zei Barry Sternlicht, de mede-oprichter van Starwood Capital Group dat hij Bitcoin heeft gekocht omdat elke regering op het westelijk halfrond oneindig veel geld drukt. Het is dus een middel tegen inflatie geworden.

Sternlicht heeft naar schatting een vermogen van ongeveer $4,4 miljard en staat bekend om zijn investeringen in de vastgoedmarkt via Starwood Capital Group. De beleggingsonderneming werd opgericht in 1991 en heeft naar verluidt voor ongeveer $95 miljard aan activa onder beheer.

Sternlicht werd gevraagd naar zijn mening over Jamie Dimons negatieve uitspraken over Bitcoin. Sternlicht zei:

“Goud is ook een beetje waardeloos, net als zilver. Ze hebben een aantal industriële toepassingen, maar ze zijn van ondergeschikt belang. De reden dat ik Bitcoin bezit, is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond nu tot het einde der tijden geld drukt”.