Mijn portfolio bestaat voor 60% uit Bitcoin

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas zei vandaag dat 60% van zijn liquide beleggingsportefeuille in Bitcoin zit. Salinas is volgens Bloomberg de op twee na rijkste man van Mexico en de 154e rijkste ter wereld, met een nettowaarde van $12,8 miljard.


Bitcoin bezittingen nemen toe

Gisteren zei Salinas, op de Miami Bitcoin 2022 conferentie, dat hij geen obligaties bezit, maar liever in Bitcoin investeert. Dat is een stuk meer dan in 2020, toen de zakenmagnaat toegaf dat 10% van zijn portefeuille in Bitcoin zat. Destijds zei hij dat de Bitcoin de burger beschermt tegen onteigening door de overheid.

“Ik heb absoluut geen obligaties. Ik heb een liquide portfolio, waarvan ik 60% in Bitcoin en Bitcoin-aandelen heb, en 40% in aandelen van assets zoals olie en gas.”


Al langer enthousiast over Bitcoin

Salinas, die voorzitter is van Grupo Elektra, een winkelketen dat huishoudelijke apparaten en elektronica verkoopt, is al voor een lange tijd fan van de Bitcoin. In oktober 2020 plaatste hij op Twitter een lijst met boekaanbevelingen, waaronder ‘The Bitcoin Standard’ van econoom Saifedean Ammous.