MicroStrategy koopt wéér voor $15 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft nog eens $15 miljoen in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Het bedrijf bezit inmiddels al voor ruim $5.4 miljard aan Bitcoins.


Opnieuw een investering in Bitcoin

Het investeringsbedrijf, dat misschien wel één van de belangrijkste redenen is voor de fenomenale bull-run van dit jaar, heeft onlangs naar buiten gebracht dat het opnieuw $15 miljoen aan BTC heeft gekocht. Met de 15 miljoen dollar kocht het bedrijf 253 extra Bitcoins. Na de aankondiging is het aandeel van MicroStrategy (MSTR) met 3,33% gestegen.

Afgelopen week gaf de wereldwijde financiële dienstverlener BTIG aan dat MicroStrategy de moeite waard was om in te investeren vanwege zijn optimistische houding ten opzichte van crypto en de achterliggende blockchain-technologie. Analisten bij BTIG geloven dat de prijs van Bitcoin tegen 2022 circa $95.000 zou kunnen bereiken. Wat goed is voor BTC, is goed voor MicroStrategy, zegt het bedrijf:

“Wij geloven dat wie in de aandelen investeert, dit moet doen in de wetenschap dat hun investering sterk gecorreleerd is met de prijs van Bitcoin.”

Maar niet iedereen is het daar mee eens. Afgelopen december hebben analisten bij Citi Bank juist aangeraden om de MSTR-aandelen te verkopen. Dit was echter in een tijd waarin de prijs van Bitcoin nog net boven de $23.000 lag. Vorige maand daalde de aandelen van het bedrijf met bijna 20% in enkele dagen na berichten van MicroStrategy-directeuren die miljoenen aan aandelen verkochten.


Waardevolle investering

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, schreef op Twitter dat het bedrijf nu 91.579 Bitcoins bezit. Deze zijn gekocht voor $2.226 miljard tegen een gemiddelde prijs van $24.311 per Bitcoin. Dit betekent dat de investering van het bedrijf met 144% is gestegen.