Kraken sluit hoofdkantoor omdat San Francisco te onveilig is

De CEO van Kraken, Jesse Powell, heeft aangekondigd dat hij besloten heeft om het hoofdkantoor van crypto exchange Kraken in San Francisco te sluiten.


“Werknemers worden aangevallen, lastiggevallen en beroofd”

Kraken CEO Jesse Powell heeft een aankondiging geretweet waarin staat dat de exchange zijn hoofdkantoor op 548 Market Street, in het centrum van San Francisco, zal sluiten. Eerder werd het besluit al uitgelekt door commentator Richie Greenberg. Hierin stelt Powell:

“We hebben het hoofdkantoor van Kraken op Market Street in San Francisco gesloten nadat talloze werknemers op hun weg van en naar het kantoor waren aangevallen, lastiggevallen en beroofd.”

In de verklaring staat ook dat “San Francisco niet veilig is” en dat misdaad “veel te weinig wordt gerapporteerd”.

Coinbase, een andere in de VS gevestigde cryptocurrency-exchanges, zal in 2022 ook zijn hoofdkantoor in San Francisco sluiten. Hier werd echter geen melding gemaakt van misdaad of dakloosheid met betrekking tot de beslissing. In plaats daarvan volgt Coinbase het voorbeeld van zijn concurrent Binance  om een volledig afgelegen, wereldwijd bedrijf te worden. De Twitter-gemeenschap reageerde op het Kraken-nieuws en deelde duistere anekdotes over het werken in San Francisco.