Investeringsmaatschappij uit Noorwegen wijst bijna €49 miljoen toe aan o.a. Bitcoin

De Noorse investeringsmaatschappij ‘Aker ASA’ heeft bekend gemaakt dat het in Bitcoin (BTC) gaat investeren.


Noorwegen goed voor aanzienlijk deel hash-snelheden crypto

Hiervoor heeft het bedrijf een nieuwe dochteronderneming opgericht ‘Seetee AS’. Hiernaast is de investeringsmaatschappij van plan om in verschillende cryptocurrency-ondernemingen te investeren.

Naast het investeren in Bitcoin, zal de nieuw gevormde Seetee zich ook gaan verdiepen in Bitcoin-mining. Hiervoor is het bedrijf nu naar verluidt al een samenwerking aangegaan met het blockchain-technologiebedrijf Blockstream. Blockstream gaat Seetee helpen bij onder andere de implementatie BTC-mining-apparatuur.

Opvallend is dat alhoewel de Noorse regering in november 2018 al de elektriciteitssubsidies aan BTC-miners gestopt heeft, de mining-activiteit in het land nog steeds voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde distributie van hash-snelheden zorgt. Het land staat momenteel namelijk op plaats 8 in termen van wereldwijde hash-snelheid.


Eerste initiële investering van 500 miljoen Noorse kronen

In eerste instantie is de Noorse investeringsmaatschappij van plan om 500 miljoen Noorse kronen (bijna €49 miljoen) vrij te maken voor Bitcoin. Via het sociale medium van Twitter maakte het bedrijf bekend dat ze inmiddels al 1.170 BTC aangeschaft hebben, met een huidige waarde van ruim €49.5 miljoen: