Instellingen zijn bullish: Bitcoin komt er boven op

De Bitcoin prijs is vandaag hard gecrasht en dat zorgt voor discussie onder investeerders. Sommigen denken dat Bitcoin verder zal blijven dalen, maar anderen blijven optimistisch.


Invloed van Elon Musk

Investeerders zijn verdeelder dan ooit. Er zijn pessimisten die denken dat we een lange bear periode in gaan en er zijn optimistien die verwachten dat het ‘slechts’ een pijnlijke correctie was in een nog altijd levende bull markt.

Nadat Elon Musk had aangekondigd dat Tesla $1,5 miljard had geïnvesteerd in de aankoop van Bitcoin, begon de markt enorm te stijgen. Alles begon echter uit elkaar te vallen toen hij aankondigde dat Tesla Bitcoin niet zou accepteren omdat het milieuonvriendelijk is.

Sindsdien is de koers aan een vrije val begonnen en lijken veel investeerders bang te zijn dat de bull run voorbij is. Dit leidde vandaag tot een enorme crash tot een dieptepunt van $30.000.


Bitcoin heeft al 11 keer dit soort crashes meegemaakt

Op 17 mei legde Carter Braxton Worth, Chief Market Technician bij Cornerstone, uit dat Bitcoin mogelijk enkele donkere dagen in het verschiet ligt.

De analist legde uit dat Bitcoin zou kunnen blijven dalen totdat het steun vindt tussen de $30.000 en $40.000. Hij vertelt dat rond de $40.000 twee belangrijke punten samenkomen, namelijk het 150-dagen voortschrijdend gemiddelde en de eerste weerstand na de piek van januari 2021.