Hacker Poly Network stort $342 miljoen terug

De hacker waarvan gisteren bekend werd dat hij meer dan $611 miljoen gestolen heeft van het Poly Network na een succesvolle inbraak, heeft inmiddels $342 miljoen teruggestort.


Meer dan de helft al teruggestort

Dit blijkt uit een reeks Tweets afkomstig van het Twitter-kanaal van Poly Network. Eerder kon de hacker gebruik maken van een exploit in het Poly Network. Dit is een gedecentraliseerd protocol dat gericht gericht is op het bouwen van interoperabiliteitsbruggen tussen verschillende blockchains. Door een exploit in hun systeem te misbruiken, kon een onbekende hacker voor ruim $611 miljoen aan cryptocurrencies uit het project halen. De hacker had echter geen kwaad in zijn acties, en heeft inmiddels al $342 miljoen hiervan teruggestort. Verwacht wordt dat de overgebleven fondsen in de komende dagen teruggestort zullen worden.

Toch heeft de in dit geval goed willende hacker hiermee een record gezet. Het is namelijk in 1 klap één van de grootste crypto-hacks in de geschiedenis geworden, en wellicht de grootste hack tot nu toe in de DeFi-sector. Eerder behoorde deze titel nog aan de grootschalige hack op Coincheck in januari 2018. Destijds werd ongeveer $530 miljoen van het platform aan cryptocurrencies gestolen.