Gedecentraliseerde contentplatform LBRY aangeklaagd voor tokenverkoop $11 miljoen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (oftewel de SEC) heeft het gedecentraliseerde contentplatform LBRY aangeklaagd. Naar verluidt heeft het platform niet-geregistreerde effecten verkocht en doet het dat nog.


Permanent verbod tokenverkoop LBRY

Dit blijkt uit nieuw gepubliceerde gerechtelijke documenten die naar verluidt gisteren ingediend zijn. Hieruit werd duidelijk dat het peer-to-peer (p2p) content distributienetwerk LBRY momenteel beschuldigd wordt voor de verkoop van niet geregistreerde effecten aan investeerders. Hiermee zou het platform inmiddels miljoenen Amerikaanse dollars aan omzet mee gegenereerd. Het platform zou dit sinds 2016 tot op heden gedaan hebben.

Harde eisen worden gelegd, waardoor het bedrijf failliet wordt verklaard mochten de eisen gehonoreerd worden. Zo streeft de effectentoezichthouder naar een permanent verbod tegen LBRY om nog meer tokens te verkopen. Hiernaast zouden onrechtmatig verkregen winsten nu plus rente terugbetaald moeten worden. Het is echter nog maar zeer de vraag of de rechter met deze harde eisen mee gaat, of dat er naar een mildere aanpak gekeken gaat worden.


LRBRY Credits

De effecten zouden worden verkocht in de vorm van LBRY Credits (ofwel LBC). Deze tokens zijn voornamelijk in het verleden aan investeerders meegedeeld. Destijds was het een manier om extra geld voor het bedrijf te werven, waarmee zij de verdere groei van het platform konden financieren.

Het gedecentraliseerde platform van LBRY is een open source protocol dat het voor gebruikers mogelijk maakt om inhoud te posten zonder zorgen voor vergelding. Volgens de SEC zijn deze LBC-tokens verkocht voor de Amerikaanse dollars en enkele andere niet-monetaire bijdragen.

Het netwerk heeft inmiddels hulp ingeroepen van de crypto-gemeenschap en hun gebruikers via Twitter door te beweren dat de gehele industrie in de Verenigde Staten (VS) gevaar loopt. Tegelijkertijd geeft het bedrijf aan dat kredieten niet hetzelfde zijn als effecten.