FTX opent cross-chain NFT handel tussen Ethereum en Solana

Crypto exchange FTX deelt de eerste glimp van een ‘nieuwe-generatie’ NFT marktplaats die cross-chain handelen ondersteunt.


FTX pionier op de NFT markt

De recente prijsrally vanSolana heeft de aandacht getrokken van verschillende handelaren en analisten. De altcoin heeft de afgelopen week een winst van meer dan 51% geboekt en dat lijkt niet het einde te zijn van de rally. Analisten verwachten namelijk dat de huidige koersstijging een langdurige zal zijn.

De piek in NFT-activiteit op Solanart, de markt die is gebouwd op de SOL-blockchain, was een belangrijke reden waarom de koers de afgelopen tijd is gestegen. Daarnaast is Solana één van de snelste blockchains ter wereld. Het kan 50.000 transacties per seconde verwerken tegen een fractie van de transactiekosten van Ethereum.

Daar komt nu ook nog eens bij dat FTX een NFT-marktplaats heeft ontwikkeld die cross-chain handel tussen Etehreum en Solana mogelijk maakt. Het NFT-marktaandeel van SOL neemt dan ook gestaag toe, omdat makers de voorkeur geven aan het technologisch superieure en goedkope netwerk.