Ex-CFTC-voorzitter zegt: “XRP is geen security”

De strijd tussen Ripple en SEC is vandaag weer opgeschud, vanwege de onthulling van een aantal interessante memo’s. Uit deze memo’s blijkt dat Ripple wel degelijk moeite heeft gedaan de XRP token geen security te maken. Ook blijkt dat een advocaten kantoor die het bedrijf bijstond vertelde te verwachten dat de token geen security was.

Nu deze memo’s zijn onthuld verklaart een voormalige CFTC-voorzitter, genaamd Chris Giancarlo, dat hij vindt dat de token inderdaad geen security is. Het begint er dus allemaal steeds positiever uit te zien voor Ripple Inc en diens investeerders.


Waarom is XRP geen security?

In een interview besprak Chris Giancarlo de juridische strijd. Hem werd de volgende vraag gesteld: Waarom is de SEC zo zeker dat de XRP token een security is, terwijl u zegt dat dit niet het geval is? Chris antwoord was heel simpel. Hij vertelde:

“Ik schreef al eens een opiniestuk waarin we dezelfde benadering hadden toegepast die we zouden hebben gevolgd toen ik bij de CFTC was, we analyseren XRP-token onder de Howie-test en we kwamen tot de conclusie dat in 2020 artikel dat ‘het geen security was’. En ik sta vandaag achter dat artikel.