Ethereum London-upgrade wordt gelanceerd op testnet

De aanstaande upgrade van Ethereum in Londen, met daarin het langverwachte Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, is geïmplementeerd op het Ropsten testnet.


Ethereum Improvement Proposal (EIP)

De lancering op het ropsten testnet vond plaats op 24 juni. Vanaf nu wordt de update elke doorgezet naar drie nieuwe testnets. Daarna zullen we een datum te horen krijgen voor de implementatie op het Ethereum mainnet.

Bij de nieuwe upgrade worden transactiekosten ‘geburned‘. Volgens de EIP-1559-trackingwebsite, Watch the Burn, is er sinds de implementatie van de Londen upgrade in 1 dag ongeveer 88.500 ETH vernietigd op Ropsten. Deze hoeveelheid tokens hadden een waarde van $177,6 miljoen.

Het hoge percentage Ethereum dat op Ropsten wordt geburned (vernietigd), heeft de discussie weer aangewakkerd over de vraag of EIP-1559 Ethereum deflatoir zal maken. Er wordt meer ETH vernietigd dan er nieuw aanbod in omloop komt. Dit zou zeer positieve gevolgen kunnen hebben voor de prijs van Ethereum in de toekomst.

EIP-1559 is echter niet de enige upgrade waar de communnity naar uitkijkt. David Mihal van CryptoFees beschrijft EIP-3074 als de oplossing voor een van de meest over het hoofd geziene beveiligingsproblemen van Ethereum. Deze heeft te maken met goedkeuringen.

Toevallig of niet, cryptodata website, CryptoQuant, identificeerde dat 100.000 Ether tokens waren gestort in het stakingscontract van ETH2 rond dezelfde tijd als de lancering. Dit had een waarde van ongeveer $200 miljoen. CryptoQuant merkte ook op dat meer dan 5% van het aanbod van ETH momenteel vastzit in staking. Dit aanbod heeft een waarde van ongeveer $11,75 miljard.