Elon Musk’s SpaceX lanceert Dogecoin maanmissie

SpaceX lanceert DOGE-1, de allereerste commerciële Lunar-payload die volledig in Dogecoin is betaald. Volgens SpaceX-CEO Elon Musk wordt Dogecoin de eerste crypto en de eerste meme in de ruimte.


Dogecoin als ‘basis voor interplanetaire handel’

SpaceX, het raketbedrijf van Elon Musk, zal de “DOGE-1 Mission to the Moon” lanceren in Q1 2022. Het zal de allereerste commerciële Lunar-payload markeren die volledig is betaald in “meme-coin” Dogecoin (DOGE). De missie, die zondag werd aangekondigd door Canadian Geometric Energy Corporation, zal een kubus-satelliet van 40 kilogram naar de maan zien vliegen als lading op een van de Falcon 9-raketten van SpaceX.

“Deze missie zal de toepassing van cryptocurrency buiten de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel”. Zo zei SpaceX Vice President of Commercial Sales Tom Ochinero in een verklaring.

Geometric Energy specificeerde de exacte hoeveelheid Dogecoin die betrokken was bij de transactie met SpaceX echter niet. De CEO van het bedrijf Samuel Reid zei wel dat “na officieel een transactie met DOGE te hebben uitgevoerd voor een deal van deze omvang”, de twee bedrijven “DOGE hebben gevestigd als een eenheid van de maanactiviteiten in de ruimtevaartsector.” Elon Musk reageerde op zijn beurt op de aankondiging op Twitter en verklaarde dat Dogecoin de eerste crypto en eerste meme in de ruimte wordt.