Dit wil Elon Musk veranderen aan Twitter

In een uitgebreid interview legde Musk zijn plannen uit die hij wil doorvoeren om Twitter te wijzigen, mits zijn bod om Twitter te kopen succesvol is.


Musk wil Twitter overnemen

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, schudde gisterochtend de wereld op toen hij een bod aankondigde om Twitter over te nemen. Musk wil het social media platform opkopen voor $54,20 per aandeel, wat ongeveer gelijk staat aan $43 miljard. Musk verscheen later op de dag op het podium van Ted2022 in Vancouver, Canada, en legde uit waarom.

“Ik denk dat het belangrijk is om een plek te bieden voor de vrijheid van meningsuiting. Twitter is het feitelijke stadsplein geworden, en het is echt belangrijk dat mensen zowel de realiteit als de perceptie hebben dat ze vrijuit kunnen spreken binnen de grenzen van de wet.” Aldus Musk.

Musk zei dat hij onder meer plannen heeft om de Twitter-broncode open-source te maken voor openbaar onderzoek:

“De code moet op GitHub staan, zodat deze kan worden onderzocht. Ik denk gewoon dat het belangrijk is voor de democratie in de Verenigde Staten en andere landen. Het beschavingsrisico wordt kleiner als we het vertrouwen in Twitter als publiek platform kunnen vergroten.”

Vorige week vroeg Musk zijn Twitter-gebruikers of ze een bewerkingsknop willen. Echter zei Musk dat hij zijn eigen tweets niet persoonlijk zou bewerken, maar het publiek zou moeten weten of iemand dat wel deed.