Cryptomarkt terug boven de $2 biljoen nu Bitcoin en Ethereum herstellen

De totale waarde van alle crypto valuta’s staat opnieuw boven de $2 biljoen en Bitcoin is op weg naar de $44.000.


Crypto doet het goed en stijgt massaal

Bitcoin bereikte woensdag in de vroege uren een bedrag van $44.063. De totale markt herstelde de afgelopen 24 uur en won bijna $90 miljard terug. Dit komt neer op een stijging van 14% in twee weken voor Bitcoin.

Ethereum, de op een na grootste crypto valuta op basis van marktkapitalisatie, heeft in één dag 8,2% winst geboekt. Daardoor handelt het nu op een bedrag van $3.131.

Bovendien zijn andere grote coins ook in opkomst. Binance Coin (BNB) is met 8,5% gestegen tot de huidige waarde van $430. SOL, het token van de Solano blockchain, is met 11,4% gestegen tot $101.

De laatste prijsactie heeft de totale marktkapitalisatie weer boven de $2 biljoen gebracht. Dit gebeurde voor het laatst op donderdag 10 februari.

Crypto-marktkapitalisatie over de afgelopen 30 dagen. Bron: CoinGecko.

Crypto kaatst terug ondanks nieuws uit Canada

De markt herstelt zich na het nieuws van het besluit van de Canadese regering om de noodwet van 1988 in te roepen. Dit is een poging van de staat om te bezuinigen op de financiering van vrachtwagenchauffeurs. Dit doet het uit protest tegen lokale COVID-19-beperkingen.

De Canadese premier Justin Trudeau en verschillende ministers, waaronder vice-premier en de minister van Financiën Chrystia Freeland, spraken het land maandag toe. Ze zeiden dat deze stap de regering in staat zou stellen verschillende stappen te nemen, waaronder het bevriezen van bankrekeningen van demonstranten.

“We kunnen en zullen niet toestaan dat illegale en gevaarlijke activiteiten doorgaan”.

Aldus Trudeau, wijzend op de grote uitdagingen voor wetshandhavers om de wet effectief te handhaven.

Deze maatregelen stellen de Canadese regering in staat om de bevoegdheden op het gebied van witwassen en terrorismebestrijding uit te breiden.