Cosmos komt met oplossing communicatie cross-chain DeFi

Cosmos, dat zichzelf beschrijft als het ‘internet van blockchains’, heeft zijn Inter-Blockchain Communication (IBC)-standaard gelanceerd. Hiermee wordt het mogelijk om eenvoudig cryptocurrencies over te dragen tussen onafhankelijke blockchains.


Zowel reguliere tokens als NFT’s kunnen worden overgedragen

Dit blijkt uit een Tweet van het bedrijf. Iedere IRC-compatibele blockchain kan hierdoor vanaf vandaag tokenoverdrachten tussen elkaar mogelijk maken. Naar verluidt is het team ongeveer vijf jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe feature.

Over een periode van twee weken moet een Cosmos-voorstel ten minste 512 ATOM-tokens beveiligen die ter ondersteuning zijn gestort om te kunnen stemmen. Het aantal tokens dat een individu of groep zal gaan bezitten, zal de hoeveelheid invloed dat hun stem zal hebben op de uitkomst van een voorstel gaan bepalen.

Volgens Cosmos maakt de nieuwe feature het mogelijk om zowel reguliere tokens als NFT’s tussen twee blockchains over te dragen. Hierdoor wordt het voor onder andere crypto exchanges makkelijker gemaakt om de verkoop van NFT’s mogelijk te maken.