Clanleden FaZe uit Esports-organisatie gezet na deelname Crypto Pump&Dump scam

Een lid van wellicht de meest populaire Esports-organisatie ter wereld, FaZe Clan, is geschorst. Tevens zijn drie andere leden geschorst, na hun vermeende betrokkenheid bij een cryptocurrency pump en dump scam.


Esports-organisatie scheidt zich van gedrag sommige leden

Alleen het Instagram kanaal van de Esports-organisatie heeft al 11.2 miljoen volgers, waar zij ook nog op andere sociale media kanalen actief zijn. Het is dan ook niet onlogisch dat cryptobedrijven de potentiële marketingstrategie van een clan als FaZe graag zouden willen zien.

Alhoewel er nog een intern onderzoek loopt naar wie precies betrokken was en hoe, zouden meerdere FaZe Clan leden betrokken zijn geweest bij een ‘Save The Kids’-altcoin scam. Naar verluidt zouden ze geïnvesteerd hebben in de altcoin, deze vervolgens gepromoot hebben en vervolgens zouden ze alle winst eruit getrokken hebben, waarna de munt weer aanzienlijk in waarde daalt. Dit fenomeen komt helaas vaker voor en wordt ook wel een pump en dump scam genoemd. De Esports-organisatie zelf heeft inmiddels een verklaring vrijgegeven waarin vermeld wordt dat zij zich scheiden van het gedrag van deze leden.