Bored Ape Yacht Club’s ApeCoin is deze week met 50% gestegen

ApeCoin (APE) zette zijn rebound-beweging donderdag voort toen het bedrijf honderden miljoenen dollars ophaalde in een financieringsronde onder leiding van Andreessen Horowitz.


De prijsstijging van APE

De prijs van APE steeg met 7,5%, tot ongeveer $14,50 per stuk. De opwaartse beweging van de munt was onderdeel van een rally die begin deze week begon. In het begin van de week wisselde de munt van eigenaar voor slechts $9,50.

Hierdoor zijn de wekelijkse winsten van APE ongeveer 50%. Hierdoor is het een van de best presterende digitale munten sinds 21 maart.

De digitale valuta van ApeCoin ontstond op 17 maart via een “airdrop”, ondersteund door Yuga Labs, de maker van de Bored Ape Yacht Club (BAYC). De Bored Ape Yacht Club is een verzameling niet-vervangbare tokens (NFT) die populair zijn onder beroemdheden, sporters en durfkapitalisten vanwege de zogenaamde status.

Yuga Labs gaf 150 miljoen APE vrij onder de eigenaren van de Bored Ape NFT’s. Elke eigenaar kreeg 10.904 munten ter waarde van meer dan $158.000.

Ondertussen ontvingen eigenaren van de zeldzaamste Bored Ape Yacht Club NFT’s, de “Mutant Apes”, 2.042 APE. Dit staat gelijk aan ongeveer $30.000.

APE is een governance- en utility-munt die de bezitters ervan in staat te stelt toezicht te houden op de zogenaamde ApeCoin DAO. Een DAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie. Als gevolg hiervan geeft het bezit van een APE gebruikers het recht om te stemmen over beslissingen die binnen het Bored Ape Yacht Club ecosysteem worden voorgesteld.

“Het zal dienen als een gedecentraliseerde protocollaag voor de door de gemeenschap geleide initiatieven die de cultuur naar de metaverse brengen.”

Aldus een fragment van de officiële website van de ApeCoin.