Bitcoin vs DOGE – Welke munt is als eerste op de maan?

Er is een 21e-eeuwse ‘space race’ ontstaan tussen Elon Musk en BitMEX. Beide partijen willen hun favoriete cryptomunt als eerste op de maan laten landen.


Welke munt bereikt als eerste de maan?

Op 4 juni kondigde de crypto-exchange BitMEX aan dat het ruimterobotbedrijf Astrobotic Technology zou ondersteunen in de missie van het bedrijf om zijn eerste commerciële raket naar de maan te sturen.

In eerste instantie is de maan-missie bedoeld om te laten zien dat het mogelijk is voor een particulier bedrijf samen te werken met overheden, academici en internationale partners om het maanoppervlak te bereiken. BitMEX is echter van plan om van de gelegenheid gebruik te maken door een fysieke Bitcoin naar het oppervlak van de maan te sturen. Dat is iets wat Elon Musk ook wil doen maar dan met de Dogecoin. BitMEX vertelt hierover het volgende:

“We hebben niets tegen Dogecoin, we vonden dat het alleen een goed idee om Bitcoin als eerst op de maan te laten landen.”

De aankondiging van BitMEX volgde op het nieuws van begin mei van Elon Musk dat SpaceX van plan is een om van Dogecoin de eerste cryptocurrency te maken die volgend jaar een baan om de maan bereikt.


Een nieuwe ‘Space Race’ is begonnen

Elon Musk reageerde op de ambities van BitMEX op Twitter en schreef: “Een nieuwe ruimterace is begonnen!”