Bitcoin vervangt goud in een rap tempo

Steeds meer mensen zijn het er over eens. Bitcoin gaat goud als waardeopslag vervangen en precies dit fenomeen zien we nu in een rap tempo gebeuren, zo vertelt een analist van Bloomberg.


Bitcoin vervangt goud als waardeopslag in portefeuilles van investeerders

De term “gouden standaard” bestaat omdat het edelmetaal de tand des tijds heeft doorstaan als de meest waardevaste vorm van geld die de wereld ooit heeft gezien. Fiat-valuta’s waren ooit gekoppeld aan het edelmetaal en goud wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt als investering en om zich in te dekken tegen inflatie of economische misère.

Nu is er echter een concurrent, Bitcoin. Bijna alles dat goud ‘kostbaar’ maakt, kan de cryptomunt ook, en zelfs meer. En afgezien van het onderliggende protocol dat volledig transparant is, is het maximale aanbod van slechts 21 miljoen BTC-tokens misschien wel het meest waardevolle kenmerk van het activum.

Goud Vs. Bitcoin – Bron: Tradingview

Bitcoin staat nog in de kinderschoenen en steeds meer beleggers zien de waarde van de munt. Goud zal echter altijd dezelfde waardeopslag blijven die het altijd is geweest. Het metaal biedt geen upgrade mogelijkheden, is niet erg volledig schaars of transparant, en duur om in grote hoeveelheden te verplaatsen. De lijst met aspecten waarin Bitcoin beter is blijft dus groeien.

Dat is precies waarom Bloomberg Senior Commodity Strategist Mike McGlone zegt dat “de meeste indicatoren” erop wijzen dat goud in een “versnellend tempo” wordt vervangen.