Bitcoin-mining wordt 16% makkelijker nu Chinese miners anticiperen op hardhandig optreden

Terwijl de Chinese overheid zich voorbereidt om de Bitcoin (BTC)-mining hard aan te pakken, ondergaat de mining difficulty de grootste daling van dit jaar.


Grootste daling van dit jaar

De mining difficulty van Bitcoin daalde zondag met ongeveer 16% tot circa 21 biljoen, de sterkste daling dit jaar. Deze correctie suggereert dat Chinese miners de stekker eruit trekken in afwachting van verder hardhandig optreden tegen mining door de overheid. De mining difficulty van Bitcoin-mining meet hoeveel computerkracht nodig is om nieuwe Bitcoin te produceren. Het netwerk past de difficulty (ongeveer) eenmaal per twee weken aan om de mate van concurrentie tussen miners weer te geven. Een lagere mining difficulty duidt op minder concurrentie.

Meer dan 75% van de miners die Bitcoin-transacties valideren, zijn op dit moment in China gevestigd. Afgelopen vrijdag heeft de regering Bitcoin-mining toegevoegd aan een lijst van industrieën die monitoring nodig hadden om de economie te beschermen.

Kort daarna beperkten Huobi en OKEx Chinese klanten de toegang tot bepaalde diensten. Een woordvoerder van Huobi vertelde dat de beperkingen een reactie waren op de opmerkingen van de regering. OKEx vertelde dat hun beperkingen erop gericht waren om in overeenstemming te blijven met de regelgevers. Naar verluid vertelden verschillende overheidsbronnen de Chinese publicatie Caixin dat de regering zich zorgen maakt dat crypto ongeschoolde investeerders zal schaden. Ook zou het de elektriciteit en computerchips, waar momenteel ook een tekort aan is, liever ergens anders voor gebruiken.