Bitcoin mining verandert meer in New York in een bubbelbad

Locals die in de buurt van een Bitcoin mining faciliteit aan de oevers van Seneca Lake wonen, hebben alarmerende stijgingen van de temperatuur van het water gemeld, aldus NBC News vandaag.


Protest tegen Greenidge

Abi Buddington, een inwoner die dicht bij het meer woont zei hierover het volgende:

“Het meer is zo warm dat het lijkt alsof je in een bubbelbad zit.”

Afgelopen maand organiseerden de lokale bevolking een protest tegen de Greenidge Generation Bitcoin mining industrie. Volgens hen vervuilt het de lucht en wordt het water van het meer erdoor verwarmt. Dit komt door het gebruik van fossiele brandstoffen. Greenidge is eigendom van private equity onderneming Atlas Holdings. Greenidge vertelde NBC dat de faciliteit aan het meer werkt binnen de federale en staatsmilieuvergunningen. Jeff Kirt, de CEO van Greenidge, zei het volgende:

“De milieu impact van de fabriek is nog nooit zo goed geweest als nu.”

Het bedrijf gaf verder aan dat het zijn CO2-uitstoot compenseert en heeft toegezegd af te stappen van aardgas.


Mining aan het meer

Het water van het meer koelt de 8.000 computers die worden gebruikt om Bitcoins te minen in de gasgestookte fabriek in de landelijke Finger Lakes regio van New York.

Volgens documenten verkregen door NBC, staat de huidige vergunning van Greenidge het toe om dagelijks 631 miljoen liter water op te nemen en 632 miljoen liter te lozen. Dit bij temperaturen tot 41 graden in de zomer en 30 graden in de winter. In september moet de vergunning worden verlengd. De omroep meldt trouwens dat niet alle omwonenden tegen Greenidge zijn. Het bedrijf heeft namelijk flinke donaties gedaan aan lokale scholen en een brandweer, en heeft ook voor werkgelegenheid gezorgd.