Bitcoin mining in Rusland onaangetast tijdens invasie in Oekraïne

Meer dan de helft van de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk komt uit drie landen. Dit zijn Amerika, Kazachstan en Rusland. De laatstgenoemde voert een oorlog met Oekraïne, waardoor crypto analisten het netwerk controleren op eventuele verstoringen van het netwerk.


Bitcoin mining gaat niet offline in Rusland

Op dit moment blijft Bitcoin-mining sector in Rusland grotendeels stabiel. Het is echter wel zo dat sancties de Russische miners die regelmatig in contact komen met exchanges en banken, wel kunnen treffen.

Volgens het Cambridge Center for Alternative Finance was Rusland vanaf juli 2021 verantwoordelijk voor meer dan 11% van de wereldwijde Bitcoin-hashrate. De Hashrate is een maatstaf voor de rekenkracht die aan het netwerk is toegewezen.

“Een groot deel van de Russische bitcoin-mining sector wordt aangedreven door binnenlands aardgas of waterkracht in Siberië”, vertelde Will Foxley van Compass Mining. “Het is onwaarschijnlijk dat hashpower offline gaat, tenzij sancties poolproviders beïnvloeden.”

De CEO van Compass Mining, genaamd Whit Gibbs, voegde via Twitter toe dat zijn bedrijf in Rusland goed geïsoleerd is van geopolitieke onrust”.