“Bitcoin heeft nog lang niet zijn top bereikt”

Gisteren, rond 21:00 ‘s avonds, schoot de Bitcoin prijs voorbij de $61.500 en bereikte het zijn nieuwe hoogste punt ooit van $61.805. Analisten verwachten dat de top nog altijd niet gevonden is en dat de koers nog verder kan stijgen. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van de huidige BTC rally.


De Bitcoin prijsstijging is nog lang niet afgelopen

Het is een fenomenale reis geweest voor Bitcoin investeerders. Op 13 april 2020, crashte de Bitcoin prijs tot onder de $4.000 vanwege Covid. Nu, precies een jaar en een dag geleden ligt de prijs boven de $60.000.

Terwijl Bitcoin gisteren een zogenaamde prijsontdekkingsfase in is gegaan, tonen sommige indicatoren aan dat de prijs nog lang niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. De mede-oprichter van Glassnode, genaamd Rafael Schultze-Kraft, vertelt dat de netto niet-gerealiseerde winst stabiel blijft ondanks de stijgende prijs, wat een gezond teken is. Hij voegt eraan toe dat dit aangeeft dat de marktkapitalisatie niet buitensporig sneller stijgt dan de winstneming en de instroom van nieuw kapitaal.

“Interessant is dat we zelfs op deze nieuwe recordhoogtes nog niet de hebzucht- / euforiezone hebben bereikt, zo vertelt hij.”