Bitcoin en Ethereum prijs stijgen met 5%

Na een zeer matig eerste kwartaal begint de cryptomarkt eindelijk weer aan te trekken. De Bitcoin prijs is deze ochtend namelijk met zo’n 5 procent gestegen tot een hoogtepunt van $47.020. Ook de Ethereum koers doet het goed en boekt een winst van 5,4%.


Wat is de reden van de prijsstijging?

Het was niet meteen duidelijk wat de koersstijging veroorzaakte, maar het is waarschijnlijk een combinatie van factoren, waaronder brede markttrends en een groeiende crypto adoptie.

Zo is bijvoorbeeld te zien dat de wereldwijde aandelenmarkt zich ook aan het herstellen is en dat is positief voor de cryptomarkt. Daarbij komt het feit dat het cryptoproject Terra enorme Bitcoin aankopen doet. Het project is van plan voor miljarden dollars aan Bitcoin te kopen en in een reserve te houden om de stablecoin TerraUSD te ondersteunen. De Bitcoin wallet van het project heeft al meer dan $1,1 miljard aan BTC tokens en is van plan tot $10 miljard aan Bitcoin te verzamelen. Dit zorgt voor een aanzienlijke koopdruk en stijgende prijzen.

Een ander bullish gegeven die te zien is zijn de dalende Bitcoin saldi op exchanges. Gegevens van Glassnode laten zien dat de BTC saldi op zijn laagste punt staat in meer dan drie jaar tijd. Grote investeerders verplaatsen hun cryptomunten naar cold-storage en dat is een bullish teken.