Bitcoin bereikt $51K terwijl de VS stimuleringswet van $1,9 biljoen aanneemt

De Bitcoin prijs stijgt weer nu de Amerikaanse Senaat groen licht heeft gegeven voor stimuleringscheques van $1.400 voor Amerikaanse inwoners.


Bitcoin bereikt $51.000

De Bitcoin koers is zojuist tot boven de $51.000 gestegen. Een belangrijke reden voor de prijsstijging is het feit dat de Amerikaanse Senaat de verwachte stimuleringswet van $1,9 biljoen aan heeft genomen. Joe Biden liet weten dat hulp onderweg is nu de Senaat het pakket heeft goedgekeurd:

“Vandaag kan ik zeggen dat we nog een grote stap voorwaarts hebben gezet om die belofte waar te maken, dat hulp onderweg is. Het was niet altijd makkelijk, maar het was dringend nodig. “

– Joe Biden

Bitcoin prijsverloop 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Waarom is de stimulus goed nieuws voor de Bitcoin?

Wanneer een stimuleringswet wordt aangenomen, versoepelt dit onmiddellijk de financiële omstandigheden in de VS. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat het effect van dergelijke maatregelen de belangstelling van beleggers voor risicovolle activa, waaronder aandelen en cryptocurrencies, doet toenemen.

In april 2020 werd de eerste stimuleringswet werd aangenomen. Deze viel deze samen met een enorme bull-run op zowel de Amerikaanse aandelenmarkt als de cryptocurrency-markt. Uiteraard verwachten beleggers dat het tweede stimuleringspakket op korte termijn een vergelijkbaar effect zal hebben op de prijs van Bitcoin.

Analist Peter Brandt zei dat de devaluatie van de Amerikaanse dollar pas begonnen is. De combinatie van een devaluerende dollar en het nieuwe stimuleringspakket zou er waarschijnlijk voor zorgen dat het marktsentiment rond Bitcoin verbetert. Brandt schrijft :

“De devaluatie van de koopkracht van de Amerikaanse dollar is nog maar net begonnen. Dit is de reden waarom Bitcoin, onroerend goed, Amerikaanse aandelen en grondstoffen zullen blijven stijgen.”