Binance ontvangt principiële goedkeuring om in Abu Dhabi te opereren

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld in termen van handelsvolume, Binance, heeft de principiële goedkeuring ontvangen om in Abu Dhabi te mogen opereren.


Bemachtigen van wettelijke licenties wereldwijd

Met deze goedkeuring, mag Binance nu als broker-dealer in digitale activa zoals cryptocurrencies in Abu Dhabi opereren. Dit is een nieuwe mijlpaal voor het crypto-bedrijf, die van plan is om als volledig gelicentieerd bedrijf te opereren.

De Abu Dhabi Global Market (afgekort ADGM) fungeert als een internationale financiële vrije zone binnen de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Op historisch gebied spelen zij een belangrijke rol in het regelgevend en toezichthoudend toezicht op de financiële diensten die binnen haar rechtsgebied worden verleend.

Binance heeft plannen gemaakt en voert deze momenteel uit om wereldwijd alle (benodigde) wettelijke licenties te scoren. Deze worden nu deels beantwoord. ADGM verklaarde het volgende:

“De IPA maakt deel uit van de plannen van Binance om zichzelf te vestigen als een volledig gereguleerde virtuele asset-serviceprovider in een internationaal erkend en goed gereguleerd financieel centrum.”