Binance beperkt hefboomwerking en schrapt drie Fiat-paren

Binance kondigde de schrapping aan van handelsparen in euro’s, ponden en Australische dollars in margerekeningen. De exchange heeft ook besloten de maximale hefboomwerking in de handel te verminderen. Deze limiet wordt nu tot maximaal 20 keer het margebedrag, in plaats van 100x.


Lagere limiet op handelshefboomwerking 

Dit kondigde Binance vanmorgen aan. Hierin werd de schrapping aan van drie (3) fiat-paren in EUR, GPB en AUD van margerekeningen aangekondigd, dat zal gaan gelden vanaf 08 augustus om 02.00 uur UTC. Met de margefunctie van Binance kunnen gebruikers leningen aangaan voor het kopen van crypto-activa tot tien keer hun oorspronkelijke kapitaal.

Binance heeft sinds 19 juli 2021 ook de handelshefboom verlaagd van 100x naar 20x voor nieuwe gebruikers. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, liet vanmorgen in een Twitter-bericht weten dat het plan om een lagere margelimiet te implementeren vorige week was begonnen. Zhao zei: “wij wilden hier geen ding van maken.” Hij voegde eraan van te plan zijn de limiet voor alle bestaande gebruikers de komende weken geleidelijk te verlagen.