Barclays stopt betalingen aan crypto exchange Binance

Klanten hebben gemeld dat Barclays de afgelopen week betalingen aan de populaire cryptocurrency-exchange van Binance heeft geblokkeerd. De financiële dienstverlener heeft inmiddels aan kaarthouders bevestigd dat Barclays debet-/creditcardbetalingen tot nader order niet zijn toegestaan.


Ontevreden klanten

Een van de mede-oprichters van het crypto-investeringsdashboard van Wealth Kode, die Lee op Twitter volgt, plaatste maandag een sms-bericht van Barclays. Hierin stond het volgende:

“Omdat je dit jaar een betaling aan Binance hebt gedaan, willen we je laten weten dat we tot nader order geen betalingen per creditcard/debetkaart meer aan Binance maken. Dit is om uw geld veilig te houden. Zoek voor meer informatie online naar FCA Binance. Het spijt ons voor eventuele overlast die dit voor u kan veroorzaken.”

Lee voegde er het volgende aan toe: “Ik denk dat je hier een klant gaat verliezen. Je kunt me niet vertellen waar ik mijn geld kan uitgeven.” Hij was niet de enige ongelukkige klant van Barclays en Binance die deze week zijn frustratie op Twitter uitte.