Animoca Brands zet groot in op blockchain MMORPG-games

Het moederbedrijf van The Sandbox, Animoca Brands, heeft het gamebedrijf ‘Eden Games’ aan haar portfolio toegevoegd. Dit is de uitgever van populaire racegames, waaronder Gear.Club.


MMORPG Life Beyond

Met deze overname hoopt Animoca dat haar REVV Motorsport-ecosysteem van op blockchain gebaseerde racegames op Polygon zal verbeteren. Eerder deze week maakte Animoca al bekend dat ze het bedrijf ‘Darewise Entertainment’ gaat overnemen. Dit is een gamestudio dat zich in Parijs gevestigd heeft en dat opgericht is door voormalige Ubisoft-managers en andere veteranen uit de AAA-game-industrie. Er wordt hiermee redelijk wat van het bedrijf verwacht.

Momenteel ontwikkelt Darewise en nieuwe Play-to-Earn (P2E) Massively Multiplayer Online Role-Playing Game, oftewel een MMORPG. De MMORPG heeft de naam Life Beyond gekregen. De MMORPG Life Beyond gaat over een buitenaardse planeet die door gevechten geteisterd wordt en wordt op Unreal Engine ontwikkelt. Momenteel bevindt de videogame in een gesloten alpha-versie.

Naar verluidt stemde Animoca Brands in met een belang van 70% in Darewise Entertainment. Yat Siu, de mede-oprichter én voorzitter van Animoca Brands, heeft enkele redenen voor de overname uiteengezet in een Twitter-thread.